Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο ενθουσιασμός βλάπτει την υγεία

Τίτλος που χαρακτηρίζει τον σημερινό 4ο τελικό, αφού ο Ολυμπιακός από εκεί που πήγαινε για φιέστα,βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και όντας κατώτερος ηττήθηκε από τον μαχητικό Παναθηναϊκό με 65-67. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τελείως την έκβαση του αγώνα, καθώς το τριφύλλι ήταν συνεχώς μπροστά και απλά δεν είχε την ψυχολογία στο τέλος, να το τελειώσει, χωρίς τα γνωστά αγωνιστικά παρατράγουδα.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Από πλευράς νικητών, η συγκλονιστική εμφάνιση από τον Διαμαντίδη και Λάσμε συνεχίστηκε και απόψε, δείγμα του πόσο το θέλουν και το φετινό. Σίγουρα φέτος δεν ήταν η χρονιά τους και ειδικά για τον αρχηγό που δέχτηκε μεγάλη κριτική για τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας,αλλά το πρόσωπο που παρουσιάζει και ο ίδιος αλλά και ο Γκαμπονέζος στους τελικούς αποτελεί μια όαση μέσα στην έρημο που λέγεται Παναθηναϊκός. Ο ένας παίζει για τρεις στην περιφέρεια και ο άλλος για 2 στους ψηλούς. Βέβαια απαρατήρητη δεν περνάει η εμφάνιση ούτε του Μαυροκεφαλίδη αλλά ούτε και του Γιάνκοβιτς. Οι δύο παίχτες έδειξαν τρομερή ενέργεια,με τον πρώτο κυρίως αμυντικά και τον δεύτερο στο σκοράρισμα,πράγμα που σημαίνει πως και οι δύο έχουν το ταλέντο αλλά τους έλειπε η αυτοπεποίθηση. Για 37 λεπτά ο εξάστερος κράταγε τον αγώνα εκεί ακριβώς που ήθελε. Εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ολυμπιακού,την ψυχική απουσία του Σπανούλη και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ευστοχία έπαιξε περισσότερο με ομαδικές κινήσεις και δεν πήγε σε έναν εναντίον ενός όπως έγινε πριν τρεις μέρες στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός διαθέτει αθλητική ομάδα με τάση στα κοψίματα και δεν είναι ιδιαίτερα σοφό να γίνονται πολλά μπασίματα,εξού και οι ελάχιστες προσπάθειες του Ούκιτς που κρατήθηκε εντός παρκέ μόνο και μόνο της αμυντικής του λειτουργίας. Ο πέμπτος τελικός σίγουρα είναι με το μέρος του αφού θα προέρχεται μετά το διπλό αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον ενθουσιασμό όπως οι ερυθρόλευκοι ,που φανερά έδειξαν να υποτιμούν τον φετινό αιώνιο αντίπαλο τους.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή έδειχνε να πηγαίνει σε αρκετές ενέργειες προς τα μέσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως στο ΟΑΚΑ. Ο Αλβέρτης είχε έρθει προετοιμασμένος και είχε σε εφαρμογή double-team για τον συγκεκριμένο λόγο αφήνοντας αρκετά ελεύθερα τρίποντα σε παίχτες όπως ο Κόλινς και Πετγουέη. Ο Μπαρτζώκας από την μεριά του σε κάθε time out δεν παρουσίαζε κάτι καινούργιο και απλά σπαταλούσε άσκοπα τον χρόνο για ξεκούραση των παιχτών ή παγώματος του πράσινου ρυθμού. Ο αρχηγός των Πειραιωτών,ήταν το γνωστό φάντασμα του εαυτού του όπως και συμβαίνει στους περισσότερους τελικούς και με τον Μάντζαρη να έχει προβλήματα με τα φάουλ,φάνηκε απελπιστικά μόνος. Ο Σλούκας αποτελούσε την μόνη αξιόλογη λύση στα γκαρντ μαζί με τον Λοτζέσκι που βρέθηκε σε καλή μέρα και ξεπέρασε ακόμα και τον μέσο όρο του. Οπότε από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο κρατάμε μόνο την καλή εμφάνιση του Λοτζέσκι καθώς και τον μαχητικό Σλούκα της τέταρτης περιόδου. Όσον αφορά τα προεδρικά,οι Αγγελόπουλοι έχασαν κάθε δίκιο με τις σημερινές δηλώσεις τους. Αν ήθελαν να φανούν ανώτεροι μετά τις γελοίες δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα μπορούσαν να αγνοήσουν διαιτησίες και αποκλεισμούς από εθνικές ομάδες και να σταθούν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Αντί αυτού κυμάνθηκαν στην ίδια συχνότητα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και για άλλη μία φορά προσπάθησαν να φανατίσουν ακόμα περισσότερο τους οπαδούς τους. Δεν υπάρχει λόγος μετά να απορούν για τα επεισόδια στο ΣΕΦ και το κάθε ΣΕΦ όταν οι ίδιοι είναι οι υπαίτιοι. Οι δηλώσεις και του Μπαρτζώκα ήταν απαράδεκτες που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε τους παίχτες του. Όσο ντροπή ένιωσαν οι Παναθηναϊκοί πριν τρεις μέρες για τις δηλώσεις περί επανάληψης του τελικού,άλλες τόσες θα μπορούν να νιώσουν και οι ερυθρόλευκοι όσον αφορά τους προέδρους τους και τον προπονητή τους.

Αναπάντεχα ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι με το τριφύλλι να έχει πάλι το αρχικό του προβάδισμα καθώς και με την ψυχολογία στο μέρος του. Στην περίπτωση επεισοδίων ο ηττημένος θα είναι και ο κόσμος των δύο ομάδων αλλά και το ίδιο το μπάσκετ αφού για άλλη μία χρονιά θα δυσφημιστεί η χώρα μας στο εξωτερικό. Πρώτα ας δούμε ένα καλό παιχνίδι και μετά ο τίτλος σίγουρα θα πάει στα χέρια αυτού που του αξίζει αφού και οι δύο είναι ισάξιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου