Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ντέρμπι με φόντο... τη δυάδα!

Συμπληρώθηκαν 6 αγωνιστικές στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 4-2, ενώ ο Παναθηναϊκός στο 3-3. Και την ερχόμενη Πέμπτη συγκρούονται οι δυο τους στο ΟΑΚΑ σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος





Οι "Ερυθρόλευκοι" επανήλθαν από τις κακές εμφανίσεις και το μειονεκτικό 1-2 στις πειστικές εμφανίσεις και στο πλεονεκτικό 4-2. Το ματς με την Εφές φανέρωσε τη δυναμική του Ολυμπιακού με την ασφυκτική άμυνα και την υποδειγματική επίθεση. Το πιο θετικό ήταν το παιχνίδι που πήρε από τους ψηλούς του. Ο Ντάνστον δέσποζε με 13 πόντους και 3 τάπες, ενώ ο Μπέγκιτς έκανε μία ασυνήθιστα καλή εμφάνιση με 10 πόντους. Στα συν, η επάνοδος των Σπανούλη-Λοτζέσκι μετά από ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πιστέψουν στη νίκη και αν ήταν πιο προσεκτικός στα αμυντικά ριμπάουντ, η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Το γρήγορο τέμπο τους βοήθησε να ξεκολλήσουν, όταν οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να πλησιάζουν. Μπορεί η Εφές να του έκλεψε την μπάλα 12 φορές, αλλά εκείνος φρόντισε να ανταπεξέλθει στο transition game με τις γρήγορες επιστροφές και την αποτελεσματική άμυνα.

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει πρώτα το ματς με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την ανεβασμένη απόδοση των ψηλών του. Αν πάει για έναν ακόμα διαγωνισμό τριπόντων, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο με τα 2 τελευταία ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο. 

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση. Η ευφορία από την κατάκτηση του Κυπέλλου μετατράπηκε σε απογοήτευση και απόγνωση μετά την πανηγυρική ήττα στη Μάλαγα. Οι ¨πράσινοι¨ έχουν βρεθεί στο 3-3 από το αρχικό 3-0 και έχουν μπει σε μπελάδες για την προνομιούχο 2η θέση. Στο ματς με τη Μάλαγα, η απουσία του Γκιστ ήταν το κλειδί της αποτυχίας. Με τον Λάσμε μόνο και πολύ καλά κλεισμένο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και ξεκίνησε το πλάνο των τριπόντων. Και με αυτή τη λογική, δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν τραγικός στην περιφερειακή άμυνα δεχόμενος 15 τρίποντα. Το σκηνικό με τον Γκιστ να μένει πάνω στον σουτέρ μετά το σκριν άλλαξε με τον εκάστοτε αμυντικό να μένει αρκετές φορές πίσω από το σκριν. Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα με το γρήγορο παιχνίδι και το πλήρωσε. Το σκορ ανέβηκε σε πολύ υψηλό σκορ και το φύσει αμυντικό σύνολο του Πεδουλάκη δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Το γεγονός ότι δέχτηκε 57 πόντους από 3 παίκτες φανερώνει πολλά. Τέλος, η μη χρησιμοποίηση του Παππά για ακόμα ένα ματς προκαλεί προβληματισμό.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να τα δώσει όλα για όλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενδεχόμενη ήττα θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την πρόκριση στα πλέι-οφ. Η λογική λέει ότι θα δούμε ξανά το πλάνο που του έδωσε τις νίκες στα ντέρμπι σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Και όλα αυτά ενόψει της επικείμενης άφιξης του Ζακ Ράιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου