Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Με το καλημέρα 2 στα 2!

Ελληνική κυριαρχία επιφύλασσε η πρεμιέρα του τοπ-16 της Ευρωλίγκας. Αμφότεροι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν τις νίκες ως γηπεδούχοι. Νίκες που βέβαια ήταν αναμενόμενες με τα φετινά δεδομένα!

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος







Η αρχή έγινε στο στάδιο του ΟΑΚΑ. Ένα βαρετό ματς, κατά την γνώμη μου, αφού το τριφύλλι με ανεβασμένη την διάθεση έπαιξε επαγγελματικά και πήρε αυτό που ήθελε. Το ιταλικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια βέβαια ποτέ δεν έδειξε σημάδια σκληρής άμυνας, κάτι που είχαν ήδη στο μυαλό τους οι πράσινοι. Είναι εμφανέστατα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ομάδα του Α. Πεδουλάκη αρχίζει και δένει άλλωστε. Χωρίς μεγάλες καταχρήσεις των λεπτών και τεράστια θέληση για κάθε ριμπάουντ ο πίνακας στο τέλος έδειξε 73-57 που θα μπορούσε βέβαια να ήταν μεγαλύτερο, αν δεν υπήρχαν και τα 18 λάθη. Ουκιτς και Λάσμε δείχνουν να έχουν ξεπεράσει το μεγαλύτερο μέρος του τραυματισμού τους πράγμα που δίνει μεγάλες ανακουφίσεις σε όλον τον Παναθηναϊκό,αφού μέχρι πρότινος κινούνταν στα γρανάζια του αρχηγού. Τέλος καλό όλα καλά και το επόμενο ραντεβού είναι στην Ισπανία στην γνώριμη Λαμποραλ Κούτσα,που επίσης νίκησε την Μάλαγα και ψάχνει το 2-2!

Στο ματς της αγωνιστικής, οι πρωταθλητές Ευρώπης βγήκαν με το χαμόγελο αφού συνέτριψαν την (νέα) αρμάδα του Ζοτς,Φενερμπαχτσε, με 95 -82. Η ευστοχία που θύμισε κάτι από τον πρώτο γύρο στην τέταρτη περίοδο ήταν δίκοπο μαχαίρι για τους Τούρκους αφού μέχρι τότε η αποστάσεις ήταν στους 4-8 πόντους. Από την άλλη μεριά ,η Φενέρ θύμισε την ομάδα του περασμένου έτους που είχε ως βασικό στόχο τις προσωπικές προσπάθειες και ταυτόχρονα τις πολύ κακές άμυνες. Αυτά τα δύο στοιχεία που είναι τελείως αντίθετα με την φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς ήταν και χτες εμφανέστατα. Τα δύο παλιά βλαστάρια του Ζέλικο .Σπανούλης Περπέρογλου, εκτέλεσαν εν ψυχρό τους Τούρκους. Αν πριν 2 βδομάδες με ρώταγε κανείς αν ο Ομπράντοβιτς ''έδινε'' το ματς στο ΟΑΚΑ,θα έλεγα ίσως ναι. Μετά την χτεσινή εμφάνιση θα προτιμήσω να πω ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσπαθήσει να το ...χάσει! Η συνέχεια για τους Πειραιώτες θα δοθεί στην Ιταλία ενάντια στην αποδιοργανωμένη Αρμάνι Μιλάνο!

Ικανοποιητικές πλήρως και οι δύο ελληνικές δυνάμεις,θα πρέπει να συνεχίσουν να ανεβάζουν ρυθμούς και να φτάσουν στο Μιλάνο για να έχουμε και το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιο σε ελληνικά χέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου