Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η εβδομάδα που φώναξαν όλοι ''όλε!''

Μπορεί η έκτη αγωνιστική της Γιουρολιγκ να πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους Έλληνες λόγω του θριάμβου της εθνικής στην Ρουμανία, αλλά καθόλου ανικανοποίητους δε μας άφησε  αφού σημειώθηκαν και εκεί επιτυχίες.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος




Αρχικά, ο Παναθηναϊκός αφού έβαλε μυαλό στην τρίτη περίοδο έπαιξε το μπάσκετ που θέλεις να βλέπεις και πήρε το ροζ χαρτάκι με 80-72, παρόλο το γεγονός ότι στο τέλος μπορούσε να γίνει θύμα μίας από τις μεγαλύτερες ανατροπές. Σοβαρή άμυνα και ένας γκιστ που έκανε για δέκα,αφού σου έκανε τα πάντα.Κάρφωνε,έκλεβε,και με τον συνηθισμένο κάλο Ματσιουλις ο Παναθηναϊκός απόκτησε ένα πολύ μικρό μαξιλάρι ασφαλείας(αφού έγινε η έκπληξη στο Ισραήλ και η Λαμποράλ Κούτσα άρπαξε την νίκη. Ο πίνακας στο ημίχρονο μόνο προβληματισμό προκαλούσε,αφού η διαφορά είχε ξεφύγει πάνω από τους 10, αλλά είναι συνήθειο πια να γίνονται ελληνικές επαναφορές μέσα στο παρκέ(που ξεκινάνε πάντα από την άμυνα). Ένας χαμένος αγώνας χωρίζει το τριφύλλι στο να ξαναπέσει στα κάρβουνα του αποκλεισμού, παρολ'αυτά με το σοβαρό πρόσωπο του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟ φαντάζει φαβορί και στην Ισπανία την επόμενη εβδομάδα απέναντι στην ισχυρή ομάδα της Λαμποράλ κούτσα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός σήμερα επιστρέφει με το χαμόγελο μέχρι τα αφτιά αφού (πάλι) κατάφερε να γυρίσει το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Βασίλη Σπανούλη και να βγει ως νικητής με 82-74. H άμυνα του θρύλου σου μαρτυρούσε το σκορ ότι θα γυρίσει, αφού οι πόντοι των Ισπανών ήταν ατομικές προσπάθειες κυρίως στην λήξη των 24. Η αποτελεσματικότητα που αρχίζει και αποκτάει ο αρχηγός των Πειραιωτών βάζει σε δεύτερη μοίρα την κακή απόδοση των υπόλοιπων περιφερειακών, πράγμα βέβαια που θα πρέπει να αλλάξει με τον καιρό αφού οι αγώνες με την πάροδο των μηνών θα είναι όλο και πιο απαιτητικοί,και δεν θα μπορούν 2 παίχτες να κουβαλήσουν όλη την ομάδα(Σπανούλης,Ντανστον). Μαθηματικά δεν έχει πάρει την πρόκριση,αλλά αγωνιστικά φαίνεται απίθανο να γίνει μια τόσο μεγάλη γκέλα και να μην περάσει τον γύρο,και το ραντεβού της επόμενης εβδομάδας στο σεφ δείχνει να είναι ένας αγώνας ρουτίνας για να εξασφαλιστεί και στην γλώσσα των αριθμών η πρόκριση.

Είναι καθήκον και των δύο αιωνίων να κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια χώρος για ''επαγγελματικές'' νίκες δεν υπάρχει,και θα πρέπει να ανέβουν οι ταχύτητες αν θέλουν και οι δύο ομάδες να αποκτήσουν κυρίαρχο ρόλο στην φετινή πολύ ανταγωνιστική χρονιά της Γιουρολιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου