Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σενάριο καταστροφής!

Καλώς ή κακώς το μάρκετινγκ έχει εισχωρήσει για τα καλά πλέον στο ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα, μέσω του τύπου σε όλη την Ευρώπη παίκτες πάνε κι έρχονται σε όλες τις ομάδες. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση της ενασχόλησης της Τσέλσι με τον Τζάκσον Μαρτίνεθ.

Γράφει ο Δημήτριος Σακελλάρης






Ο Κολομβιανός επιθετικός βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα στο στόχαστρο των «μπλε» για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.  Αν όμως βάλουμε κάτω τα δεδομένα μια τέτοια κίνηση αγγίζει τα όρια της ποδοσφαιρικής φαντασίας, όχι λόγω της αδιαμφισβήτητης αξίας του ποδοσφαιριστή, αλλά λόγω των ζημιών που θα προκαλέσει μία τέτοια μετακίνηση και στα δύο στρατόπεδα.

Ας ξεκινήσουμε από τον πιθανό αγοραστή του deal. Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο έχει αναμφισβήτητα την πιο πλήρη επιθετική γραμμή –τουλάχιστον στο θέμα των προσώπων- της Ευρώπης. Η παρουσίες των Τόρρες, Ετόο και Μπα, τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα αγωνίζεται με έναν επιθετικό στην κορυφή, φτάνουν και περισσεύουν για να βγει  αγωνιστικά η χρονιά. Μια πιθανή τεράστια μεταγραφή ενός παίκτη στη θέση αυτή, μόνο να χαλάσει τις ισορροπίες μπορεί. Αρχικά, βάζει ένα τεράστιο εμπόδιο στην εκπληκτική φετινή προσπάθεια του Φερνάντο Τόρρες για αγωνιστική επανάκαμψη. Επιπλέον, δίνει την αίσθηση στον Ετόο, ότι τζάμπα προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα και τέλος, ουσιαστικά «πετά» το Ντεμπά Μπα τελείως εκτός ομάδας. Άλλη τροπή δε μπορεί να αποκτήσουν τα πράγματα, αφού είναι αδύνατον τα τριάντα-κάτι εκατομμύρια του Κολομβιανού να κάτσουν στον πάγκο και να βλέπουν άλλους παίκτες να αγωνίζονται.

Τώρα από τη σκοπιά του πωλητή η παραχώρηση του συγκεκριμένου επιθετικού μεσούσης -ειδικά- της φετινής σεζόν συνεπάγεται με οικονομικό «έγκλημα». Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι έχουμε παγκόσμιο κύπελλο και η Κολομβία είναι εκ των φαβορί για διάκριση ακόμη και μέχρι τα προημιτελικά. Το γεγονός αυτό, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ταυτίζεται αυτόματα με άνοδο της αξίας των ποδοσφαιριστών. Με ποια λογική λοιπόν, η Πόρτο που χρόνια και χρόνια ειδικεύεται σε προσοδοφόρες μεταγραφές θα αφήσει τον ποδοσφαιριστή, πριν το καλοκαίρι; Αν -που δεν- το κάνει σημαίνει ή ότι κάτι άλλαξε στο σχεδιασμό των πρωταθλητών ή ότι ο Μαρτίνεθ ασφυκτιά πλέον στην Πορτογαλία και αγωνιά για τη φυγή του.


2 σχόλια:

  1. Onomastika exoume kai leme : Madzukic,Muller > Torres,Eto , C.Ronaldo,Benzema > Torres,Eto , Messi,Alexis,Neymar > Torres,Eto , Ibra,Cavani,Lavezzi > Tores,Eto,Ba , Rooney,RVP > Torres,Eto...... Mhn leme oti theloume...... :-| kai oloi aytoi oi paixtes boroun na paixoun aneta sth thesi tou CF gia systhma me ena epithetiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σακελλάρης Δημήτριος29 Νοεμβρίου 2013 στις 11:31 μ.μ.

    Μάλλον δεν κατάλαβες το άρθρο καλά. Σε όλα αυτά τα δίδυμα που αντιπαραθέτεις δεν υπάρχουν δύο καθαροί striker. Η θέση που καλύπτουν οι τρεις υπάρχοντες στην ομάδα και ο Μαρτίνεθ είναι καθαρά αυτή του poacher. κανείς τους δεν παίζει περιφερειακός. Όσο αναφορά για τις ποδοσφαιρικές προσωπικότητες των, η προσωπική μου άποψη είναι πως η ομάδα διαθέτει ότι καλύτερο μπορούσε να διαθέτει και δε χρειάζεται τίποτε παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή