Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σέντρα στο θέατρο του παραλόγου(;)

Όπως όλα δείχνουν το Σάββατο (10/9) ξεκινά το πρωτάθλημα της Superleague.Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι το πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό των τελευταίων ετών, έχει καταντήσει θέατρο του παραλόγου, με την κόντρα ΕΠΟ και Κοντονή να υπερβαίνει τα όρια της πραγματικότητας και να πλησιάζει τις παρυφές του σουρεαλισμού!

Γράφει ο Άρης Σταμόπουλος



Ανέκδοτο το 1η ή 3η αγωνιστική

Η καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος τείνει να φέρει σημαντικές επιπτώσεις στους ισολογισμούς ομάδων και Λίγκας. Και αυτό διότι σύμφωνα με τις ασφαλιστικές ρήτρες που έχει επιβάλλει η Nova, προβλέπεται μείωση της συνολικής τηλεοπτικής χορηγίας στις 300.000 ευρώ για κάθε αγώνα που αναβάλλεται από το πρόγραμμά της. Αυτό έχει ως συνέπεια σχεδόν 5.000.000 ευρώ να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα! Η συνδρομητική πλατφόρμα θέτει ως λύση το Σάββατο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική και όχι από την 1η όπως επιθυμούσαν Superleague και Κοντονής. Επιπροσθέτως, υπάρχει πρόθεση της Nova η 1η αγωνιστική να διεξαχθεί στις 28/12 και η 2η στις 4/1.
   
Είναι ευκόλως αντιληπτό και σεβαστό το γεγονός πως η Nova προσπαθεί να μείνει το πρόγραμμά της ανεπηρέαστο, όμως όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το ποια αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, τόσο πιο τραγελαφική είναι η κατάσταση. Το να μη γνωρίζουν οι ομάδες με ποιον αντίπαλο θα αναμετρηθούν σε 5 μέρες, αν μη τι άλλο σηκώνει κουβέντα. Πρόκειται για μια κατάσταση αστεία, που σε προηγμένα πρωταθλήματα θα αποτελούσε το απόλυτο blooper, όχι της χρονιάς, αλλά της δεκαετίας.
   
Ας έρθουμε στις θέσεις των παικτών και των τεχνικών επιτελείων. Εφόσον δε γνωρίζει τον αντίπαλο, πως θα προετοιμαστεί μια ομάδα; Ποια πλάνα να ετοιμάσει ο προπονητής για τον αγώνα; Είναι εντός ή εκτός έδρας το παιχνίδι; Στο δεύτερο σενάριο τίθεται θέμα μετακίνησης. Φανταστείτε λοιπόν πόσο άβολο είναι όλο αυτό για τις ομάδες. Συν ότι αν επικρατήσει η πρόταση της Nova, θα έχουν διπλή εμβόλιμη αγωνιστική μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το αγκάθι αφαιρέθηκε αλλά…
   
Ο μεγάλος πονοκέφαλος για UEFA, FIFA, Κοντονή, δηλαδή η αλλαγή της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, επανήλθε στην προηγούμενη μορφή της, εκείνη της 1ης Αυγούστου. Μια κίνηση η οποία επιτρέπει επί της ουσίας τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Η κίνηση του Γκιρτζίκη για αλλαγή της Επιτροπής αποτελούσε αγκάθι για την έναρξη της 1ης αγωνιστικής. Τελικώς η Ομοσπονδία έκανε πίσω. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη ζητήματα που αναζητούν άμεση λύση. Αυτό της διαιτησίας είναι ένα από τα κυριότερα.
   
Προς το παρόν έχει παρθεί απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τον Κύρο Βασάρα στη θέση του επιδιαιτητή. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μόνιμη ή προσωρινή λύση. Πάντα σε δεύτερο πλάνο υπάρχει η περίπτωση λύσης από το… εξωτερικό. Από πλευράς FIFA έχει τονιστεί επανειλημμένα η πιθανότητα έλευσης ξένων διαιτητών, λύση που ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν αποκλείει.

Οι εξωγενείς παράγοντες επισκιάζουν τα πάντα

Και μέσα σε όλη αυτή τη φρενίτιδα που επικρατεί στις παραγοντικές τάξεις, δεν ασχολούμαστε με το πιο σημαντικό. Το ποδόσφαιρο. Φέτος έχουμε, μετά από καιρό, πρωτάθλημα με 4 διεκδικητές. Κάτι που έχει να συμβεί από τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας! Η πτωτική τάση επιπέδου του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι υπόλοιπες ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ) έχουν δυναμώσει, συγκριτικά με το παρελθόν, καθιστά την εφετινή Superleague απρόβλεπτη και άκρως ενδιαφέρουσα.


Αντί όμως να ασχολούμαστε με τις ομάδες και το ανταγωνιστικό επίπεδο ποδοσφαίρου που προσδοκούμε να δούμε, τα φώτα έχουν πέσει ξανά αλλού. Τα πάντα έχουν επισκιαστεί από σκάνδαλα, διαπλοκή και κόντρες άνευ προηγουμένου. Οι πρωταγωνιστές για ακόμη μία φορά φοράνε κουστούμια με γραβάτες και όχι αθλητικά και φανέλες. Η παρωδία συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου