Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο "Εξάστερος" στις Αλλαξομπαλιές!

Με μια βδομάδα καθυστέρηση έφτασε η Μεγάλη εβδομάδα για την μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού. Το σύνολο του Φρ. Αλβέρτη, ανέβηκε το Γολγοθά και πλέον είναι έτοιμο για μια αγωνιστική "ανάσταση". Έτσι τουλάχιστον δηλώνουν κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών των «Πρασίνων» ύστερα από αποκλειστική των συνέντευξη στις Αλλαξομπαλιές λίγη ώρα πριν την αναχώρησή τους για τη Μόσχα.

Συνέντευξη του Δημήτρη Σακελλάρη



Η παρουσία μου στο αεροδρόμιο έλαχε και μιας εξαιρετικής ευκαιρίας για συνέντευξη με το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες των «Πρασίνων», συνέντευξη που αποτελεί και το βάπτισμα του πυρός των Αλλαξομπαλιών στον εν λόγω δημοσιογραφικό χώρο. Η αρχή έγινε με το Φραγκίσκο Αλβέρτη που καλοπροαίρετα και ανιδιοτελώς δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μου για τις σκέψεις του και τα πλάνα του για το αυριανό ματς.

Καλημέρα κ. Αλβέρτη, Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για τη χθεσινή νίκη. Ποιο πιστεύετε ήταν το κλειδί για τη χθεσινή νίκη και πόσο έτοιμος δηλώνετε για τον αυριανό τελικό στη Μόσχα;

Καλημέρα και χρόνια πολλά και σε σας. Χθες πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη, που όχι μόνο μας κράτησε στο παιχνίδι αλλά μας ανύψωσε και ψυχολογικά. Μπορεί η κούραση να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όμως είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι για το ματς της Ρωσίας.

Μιας και δεν πάει καιρός από τη στιγμή που ζούσατε τέτοιες στιγμές σαν παίκτης, θα ήθελα να μου πείτε πόσο εύκολο είναι για έναν αθλητή αρχικά και προπονητή στη συνέχεια να δώσει δύο ματς τέτοιας έντασης μέσα σε 46 ώρες;

Σίγουρα η κούραση, όπως είπα, είναι μεγάλη, όμως αν κάποιος θέλει να επιτύχει πρέπει να την κερδίσει και αυτή, αλλιώς τα έχασε όλα. Γι’ αυτό και προσομοιώνουμε και το πρόγραμμα προπονήσεων ανάλογα με τις υποχρεώσεις.
Τι περιλαμβάνει για παράδειγμα το σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης;


Ξεκινάμε με χαλάρωμα, ασκήσεις κυρίως στα πόδια και κάποια σουτ. Συνήθως, οι προπονήσεις πριν τα ματς δεν κρατάνε πάνω από 45 λεπτά.

Σας ευχαριστώ κ. Αλβέρτη και καλή επιτυχία αύριο.

Να είστε καλά, καλή συνέχεια.

Η συνέχεια περιελάμβανε μια κουβέντα με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη που συνομίλησε μαζί μας για επαρκές διάστημα, μεταφέροντας και πάλι το κλίμα αισιοδοξίας που διακατέχει η ομάδα.

Καλημέρα Δημήτρη, συγχαρητήρια για τη χθεσινή νίκη και ευχαριστώ για το χρόνο σου. Πιστεύεις ότι το ματς κρίθηκε στα σουτ, ή μίλησε το «βάρος» που λένε, της φανέλας;

Καλημέρα. Κοίταξε, στο γήπεδο και ειδικά όταν η μπάλα και τα δευτερόλεπτα τρέχουν, δε σκέφτεται κανείς τίτλους, νίκες και ρεκόρ. Εκεί μετράει η ποιότητα. Όπως εκείνοι την είχαν στα δύο πρώτα ματς έτσι κι εμείς την είχαμε στα δύο επόμενα. Αυτό είν’ όλο.

Πόσο έτοιμοι δηλώνετε για το αυριανό ματς; Ρωτάω πιο πολύ από πλευράς κούρασης.

Κούραση υπάρχει, αλλά υπήρχε και πριν την Πέμπτη. Σήμερα, θα χαλαρώσουμε, θα ξεκουραστούμε και αύριο θα δώσουμε και πάλι το 100%.

Μιας και η ώρα πλησιάζει για την πτήση σας, θα ήθελα να σε ρωτήσω πριν σου ευχηθώ καλό ταξίδι, αν είδες το ματς του Ολυμπιακού και τι περιμένεις να δεις στο ματς της Μαδρίτης;

Και οι δύο ομάδες έχουν καταπληκτικό ρόστερ. Μπορεί το χθεσινό ματς να μην το είδα γιατί δεν πρόλαβα όμως, όποια και να περάσει δε θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν.

Ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία αύριο.

Ευχαριστούμε πολύ, καλή συνέχεια.

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν με τους Ούκιτς και Μπράμο, να δίνουν κι αυτοί το σύνθημα της πρόκρισης. (Η συνομιλία έγινε στα Αγγλικά, οπότε παρακάτω παρουσιάζεται σε ελεύθερη μετάφραση).


Δ. Σακελλάρης: Καλημέρα Μάικ και Ρόκο, συγχαρητήρια για το χθεσινό αποτέλεσμα δείξατε ότι αξίζετε να περάσετε. Είστε έτοιμοι για αύριο;

Ρ. Λ. Ούκιτς: Καλημέρα. Ναι, είμαστε και έτοιμοι και αισιόδοξοι για αύριο. Τι λες Μάικ;

Μ. Μπράμος: Γεια σας, είμαστε έτοιμοι και αύριο θα γυρίσουμε νικητές.

Δ. Σακελλάρης: Στα τελευταία δευτερόλεπτα χθες, αισθανθήκατε ότι μπορεί να χάσατε και να τελειώσει η σειρά αμέσως;

Ρ. Λ. Ούκιτς: Όχι, και εμείς και ο κόουτς περιμέναμε πίεση μέχρι το τέλος και ήμασταν έτοιμοι.

Δ. Σακελλάρης: Ευχαριστώ πολύ, καλό κταξίδι και καλή επιτυχία

Ρ. Λ. Ούκιτς, Μ. Μπράμος: Ευχαριστούμε, να περνάτε καλά!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το επικοινωνιακό κομμάτι της συνάντησής του μπασκετικού Παναθηναϊκού με τις Αλλαξομπαλιές. Μια συνάντηση που εκτός από αισιοδοξία για το 5ο ματς στη Μόσχα μετέφερε και το Blog μας στην καρδιά των γεγονότων. Καλή επιτυχία στους πρασίνους, αλλά φυσικά και στον Ολυμπιακό που αγωνίζεται στη Μαδρίτη!

Υ.Γ.1: Συνάντηση υπήρξε και με άλλους δύο παίκτες των "Πρασίνων", Γ. Μασιούλιτς και Τζ. Γκιτς, που όμως λόγω ελλείμματος χρόνου περιορίστηκαν μόνο φωτογραφικά.



Υ.Γ.2: Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!



6 σχόλια: