Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ευκαιρία για δοκιμές…

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Α.Ε.Κ αυτή τη Κυριακή θα φιλοξενούταν στη Πάτρα για την αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής. Λόγω όμως της επετείου της 17 Νοέμβρη κάτι τέτοιο δε θα γίνει καθώς η Αστυνομία έβαλε stop στις ορέξεις των φίλων της Α.Ε.Κ (οι οποίοι είχαν κανονίσει εκδρομές από πολλά μέρη της Ελλάδας) υπό των φόβο επεισοδίων.

Γράφει ο Μιχάλης Γαλιάτσος
Μόνο κερδισμένη μπορεί να αισθάνεται η «Ένωση» καθώς με την αναβολή της 6ης αγωνιστικής και τον ορισμό φιλικού παιχνιδιού- με τη Νίκη Βόλου το Σάββατο- παίρνει χρόνο για να φανεί δυνατή και σοβαρή στο ίσως πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς τη σεζόν. Αρχικά, αν η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήγαινε κανονικά στη Πάτρα θα είχε δυο βασικές απουσίες. Πέτρος Μάνταλλος και Μιχάλης Μπακάκης λόγω Εθνικής ομάδας θα απουσίαζαν. Το πιο σημαντικό στην όλη ιστορία είναι πως δε θα έλλειπαν δυο οποιοιδήποτε ποδοσφαιριστές αλλά οι δυο πιο φορμαρισμένοι παίκτες στο ρόστερ του Δέλλα. Από τη μια ο Μάνταλλος που με τα περισσότερα γκολ στην ομάδα και τις ενέργειες του έχει γίνει ο νέος ηγέτης. Από την άλλη ο Μπακάκης που με το σοβαρό παιχνίδι του και το ασταμάτητο τρέξιμο δίνει- μαζί με τα στόπερ της ομάδας- μια ηρεμία και μια ασφάλεια όσον αφορά την αμυντική γραμμή της Α.Ε.Κ . Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό πως οι συγκεκριμένες απουσίες θα φαίνονταν αρκετά στον Δέλλα και την ομάδα που ειδικά σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται και τους δυο. 

Βέβαια δεν είναι μόνο το παραπάνω που είναι θετικό για την Α.Ε.Κ σε σχέση με την αναβολή της αναμέτρησης. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια δεν αποδίδει σωστό ποδόσφαιρο. Ένα φιλικό επομένως θα ήταν η καλύτερη λύση έτσι ώστε να δοκιμαστούν νέα σχήματα και νέα πρόσωπα που μέσα στο πρωτάθλημα δε θα ήταν εφικτό να δοκιμαστούν. Επίσης το φιλικό είναι κλεισμένο με ομάδα που μπορεί να μην κάνει και τη καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα της Super League αλλά και μόνο το γεγονός πως είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία λέει πολλά. Μπορεί μια ενδεχόμενη νίκη να μη σημαίνει τίποτα αλλά θα βοηθήσει πολύ τους παίκτες ειδικά στον ψυχολογικό τομέα. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και το επίπεδο ετοιμότητας ποδοσφαιριστών που στα ματς του πρωταθλήματος είναι στον πάγκο. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν. Με λίγα λόγια το φιλικό παιχνίδι της Α.Ε.Κ με την Νίκη Βόλου μόνο αδιάφορο δε μπορεί να περάσει.

Τα μεταγραφικά σενάρια έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποια ονόματα έχουν ήδη ακουστεί για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εδώ θα φανεί και το «ταλέντο» του τεχνικού διευθυντή της ομάδας( Μιλοβάνοβιτς). Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως φορ περιοχής που να «έχει» το εύκολο γκολ γιατί ο Αραβίδης είναι πιο πολύ για περιφερειακός και ο Μπρέσεβιτς θα αργήσει να βρει τα πατήματά του. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αυτός που θα φέρει ο Μιλοβάνοβιτς πρέπει να αποδώσει γρήγορα. Αναμένουμε να δούμε την τελική επιλογή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου