Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Δεν είναι λύση η αναβολή...

Μετά την επίθεση στον διαιτητή Ζωγράφο αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναβολή των αγωνιστικών στις επαγγελματικές κατηγορίες. Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη για την εν λόγω επίθεση. Super League και Football League αναμένεται να συνεδριάσουν για την αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων.

Γράφει ο Μιχάλης Γαλιάτσος

Κρούσματα βίας και επιθέσεις έχουν υπάρξει και άλλες φορές στο παρελθόν. Διαιτητές, ποδοσφαιριστές και διοικητικά στελέχη ομάδων έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο αυτών των επιθέσεων. Μετά το τελευταίο κρούσμα βίας και υπό το πρίσμα της έντονης «μάχης» μεταξύ των διοικητικών ηγετών του Ο.Σ.Φ.Π και της Α.Ε.Κ αλλά και την κινητοποίηση του αθλητικού εισαγγελέα αποφασίστηκε η αναβολή της κανονικής διάρκειας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μέχρι ένα σημείο όλα δεκτά. Όμως, από εκεί και πέρα φαίνεται να υπάρχει μια αίσθηση πως οι ιθύνοντες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. 

Πρέπει να γίνουν έρευνες και να αποκαλυφθούν όλα όσα έγιναν στη πραγματικότητα αλλά δεν υπάρχει λόγος για αναβολή της ροής των πρωταθλημάτων. Είναι πολύ ακραία ως κίνηση η αναβολή ειδικά για τους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι είναι οι πρώτοι που θέλουν να μάθουν τι έγινε και γενικά επιθυμούν την «κάθαρση» του ελληνικού πρωταθλήματος που τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν τη ποιότητα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας να πέφτει αισθητά. Παρ’ όλα αυτά για τους περισσότερους οι δυο ώρες που θα παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα είναι μια μορφή εκτόνωσης. Εξάλλου η αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν οδηγεί στην εξάλειψη τους αντίθετα απομακρύνει το υγιές κομμάτι του αθλητισμού από τον χώρο των γηπέδων. Πέραν όλων αυτών το μέτρο της αναβολής των πρωταθλημάτων ήταν μια ακραία απόφαση καθώς με τον τρόπο αυτό τιμωρούνται σύλλογοι και ομάδες που δε φέρουν ευθύνη. Θα μπορούσε να προηγηθεί μια εις βάθος έρευνα και εφόσον ανακαλυφθούν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον κάποιου διοικητικού ηγέτη μιας ομάδας να επιβληθεί μηδενισμός της ομάδας και χρηματικό πρόστιμο στην αντίστοιχη Π.Α.Ε. .

Εν κατακλείδι, θα ήταν προτιμότερο να συνεχιστεί κανονικά η ροή των πρωταθλημάτων και παράλληλα να διεξάγεται η έρευνα των αρμοδίων. Δεν είναι ανάγκη να παίρνονται βιαστικές αποφάσεις. Η ιστορία άλλωστε μας έχει διδάξει πως σε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν τέτοιου είδους αντιμετώπιση δε φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου