Κυριακή 18 Μαΐου 2014

¡Felicidades Atlético!

Το συγκλονιστικότερο ισπανικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών έφτασε στο τέλος του, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να ολοκληρώνει ονειρικά το υπέροχο ποδοσφαιρικό της παραμύθι και να στέφεται πρωταθλήτρια Ισπανίας και πάλι μετά από το 1996 και συνολικά για 10η φορά στην ιστορία της, σπάζοντας παράλληλα το σερί 9 ετών των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας




Μπορεί στον αποψινό αγώνα και μόνο η Μπάρτσα να ήταν καλύτερη, αλλά παρά το εκπληκτικό γκολ του Σάντσες, η έλλειψη καθαρόαιμου επιθετικού από το ρόστερ φωνάζει από μακριά. Η Ατλέτικο μπήκε αγχωμένη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά για καλή της τύχη στο δεύτερο βρήκε τα πατήματα της και κατάφερε να ισοφαρίσει. Η αλήθεια είναι πως για το άγχος του πρώτου μέρους, ευθύνεται και η αποδιοργάνωση του συστήματος της, λόγω των αναγκαστικών αλλαγών του Ντιέγκο Κόστα και του Αρντά Τουράν. Όμως ο Κόκε μάζεψε τα σπασμένα, ο Βίγια γύρισε πίσω και τα πράγματα πήγαν καλύτερα.

Στην Μπαρτσελόνα στοίχισαν (πέρα από την μακροχρόνια απουσία επιθετικού) ο ντεφορμέ Μέσι, η χρησιμοποίηση του Πέδρο αντί του Νεϊμάρ, η αλλαγή του Σονγκ στη θέση του τραυματία Μπούσκετς και η εντελώς ανεξήγητη μη χρησιμοποίηση του Τσάβι, ο οποίος μπήκε στο 76’! Οι καλύτεροι της ομάδας, πέρα από τον Μασεράνο, ήταν ο Φάμπρεγας και ο Αλέξις Σάντσες, οι οποίοι για ακόμα έναν επίσης ανεξήγητο λόγω είναι πολύ πιθανό να πουληθούν!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Σιμεόνε, τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους 447 οπαδούς των «Ροχιμπλάνκος» να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά αυτό το πρωτάθλημα που κατέκτησαν πανάξια. Που δούλεψαν και ίδρωσαν για να φτάσουν μέχρι εδώ, κατακτώντας το πιο... αντρίκειο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Έχω ξαναγράψει για την «κοχονική» νοοτροπία που μεταδίδει ο Σιμεόνε στους παίκτες και τα έχουμε ξαναπεί. Ωστόσο, οι Καταλανοί παρέδωσαν και μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού, την στιγμή που οι 97.000 οπαδοί της Μπαρτσελόνα αποθέωσαν και καταχειροκρότησαν τους νέους πρωταθλητές Ισπανίας.

Μια στιγμή που αποτελεί το φετινό παράσημο της Μπάρτσα, καθώς η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιον τίτλο. Μετά τον τέλος του αγώνα ο Τάτα Μαρτίνο ανακοίνωσε πως αποχωρεί, ενώ και ο Ινιέστα μίλησε για αποτυχία της ομάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν αρκετές αλλαγές, κάτι για το οποίο επίσης έχω μιλήσει.

Τώρα πλέον στις τάξεις τις Ατλέτικο επιβάλλεται να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, καθώς την άλλη εβδομάδα ακολουθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ απέναντι στην άλλη ομάδα της Μαδρίτης, την Ρεάλ. Η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη και αν η ομάδα παίξει το παιχνίδι της, τότε θα καταφέρει να κατακτήσει και τον ευρωπαϊκό τίτλο, δηλώνοντας επίσημα πως ήρθε για να μείνει και με τον Σιμεόνε να βάζει τις βάσεις για να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους προπονητές στο μέλλον. Είμαστε μαζί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου