Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Όταν μιλάνε οι αριθμοί

Η επιστροφή για τον δεύτερο γύρο του τοπ 16 επιφύλασσε τα αντίθετα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Αποτελέσματα τα οποία έχουν βάλει και τους δύο αιώνιους σε βάσανα για την συνέχεια. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται μέσα στους αριθμούς που όπως ξέρουμε κρύβουν πάντα την αλήθεια!

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος



Αρχίζοντας από το Μιλάνο,ο παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 77-75(διαφορά που είναι υπέρ του Παο). Mόνο ένα πράγμα μπορεί να καυχιέται ότι κέρδισε και αυτό είναι το εκπληκτικό ντεμπούτο του Ζακ Ράιτ με 17 πόντους αλλά και αρκετές επιθετικές λύσεις που προσέφερε στα διαστήματα που ήταν παρών(δεν θα σταθώ καθόλου στην τελευταία επίθεση). Ήταν ένας αγώνας χωρίς το εργαλείο που ακούει στο όνομα Ραμέλ Κάρι και αυτό φάνηκε στην πολύ μικρή απόδοση στα τρίποντα. Πολύ χαμηλή απόδοση από τον αρχηγό του τριφυλλιού που αρκέστηκε κυρίως σε αμυντικές λειτουργίες. 

Ο εφιάλτης του πρώτου γύρου ξαναχτύπησε και άλλο ένα πρώτο ημίχρονο πετάχτηκε στα σκουπίδια από τους πράσινους που είδαν μέχρι και 16 πόντους διαφορά. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν γεμάτο από καλές αμυντικές λειτουργίες(κυρίως στην περιφέρεια) και έναν πολύ καλό Γκιστ να προσπαθεί μόνος του. Το τριφύλλι θα μπορούσε να σκεφτεί να δημιουργήσει ένα προπονητικό τιμ αμερικανικού στυλ αφού ο Πεδουλάκης όσο καλός είναι σε αμυντικά συστήματα τόσο υστερεί σε επιθετικά. Το ευκολότερο βαθμολογικά ματς είναι καθ οδόν την επόμενη εβδομάδα αφού οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα υποδεχτούν την Λαμποράλ του Λαμαρ Όντομ και με νίκη και ταυτόχρονο στραβοπάτημα από Μιλάνο ή ΟΣΦΠ ή Φενερ.

Στην πόλη που ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του,ηττήθηκε από την πάμπλουτη ομάδα της Φενερ με σκορ 78-74. Η απουσία του αρχηγού ήταν εμφανέστατη παρόλο που η ελληνική περιφέρεια κράταγε κοντά τον ολυμπιακό στην διεκδίκηση της νίκης. Σίγουρα η εμμονή του Μπαρτζώκα να χρησιμοποιήσει τον Μουν για πολύ χρόνο στοίχισε αλλά το σημαντικό είναι να του γίνει μάθημα για την συνέχεια που έρχονται δυσκολότερες αναμετρήσεις. Θα πρέπει οι Πειραιώτες να σταματήσουν να σκέφτονται με την λογική του ''αν'' καθώς αν παραμείνουν στο παρελθόν σίγουρα θα δυσκολέψει το μέλλον.

Σίγουρα επιθετικά είναι ένα βήμα πάνω από τους πράσινους,αλλά θα πρέπει να το εξαργυρώσουν αυτό στην συνέχεια αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι για να παλεύει για τετράδα.Η συνέχεια είναι επί ελληνικού εδάφους επίσης εναντίον της Αρμάνι.Δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά των 30 πόντων αλλά όχι όνειρο,αφού με η καλή άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει και για τις δύο ομάδες και θα πρέπει σοβαρά να σκεφτούν να κάνουν δύο δυνατά διπλά εκτός έδρας αφού κερδίσουν όλα τα εντός.Η νοοτροπία στο να επιλέγονται ματς θα πρέπει να εξαλειφθεί,καθώς κάθε ήττα είναι και άλλο ένα σπρώξιμο προς το γκρεμό του αποκλεισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου