Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Περί Σάντος, εθνικής και ΠΑΟΚ

Δια στόματος Φερνάντο Σάντος, είναι πλέον επίσημο πως ο Πορτογάλος προπονητής θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος μετά το πέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας










Ενδεχομένως να μην ήταν η παρούσα στιγμή κατάλληλη για ανακοινώσεις. Η Εθνική για τρίτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου, και αναζητά μια καλύτερη πορεία από τις προηγούμενες, δηλαδή πρόκριση από τους ομίλους. Για αυτόν τον λόγο όλοι οι άνθρωποι της Εθνικής πρέπει να είναι ενωμένοι, συγκεντρωμένοι, με συνοχή και σκληρή δουλειά. Αλλά ο Σάντος ρίσκαρε, ακόμα και ατομικά, ρισκάροντας την ηρεμία στις τάξεις της Εθνικής…

Και όταν μιλάω για προσωπικό ρίσκο, αναφέρομαι στην περίπτωση του ΠΑΟΚ. Τα σενάρια θέλουν τον Σάντος να αποχωρεί από την Εθνική, με προορισμό την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως προκαλεί αγωνιστικό και επικοινωνιακό πρόβλημα στον ΠΑΟΚ και αυτό διότι δεν έχει κυκλοφορήσει καν κάποια φήμη περί αποχώρησης του Χουμπ Στέφενς από τον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στην περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαίωνε την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος το καλοκαίρι, τότε θα εξέθετε τον Στέφενς και θα προκαλούσε εκνευρισμό στο εσωτερικό της ομάδας, ενώ από την πλευρά του ο Στέφενς θα ήταν... αδιάφορος από ένα σημείο και μετά. Από την άλλη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη διαψεύσει το ενδιαφέρον του που μεταφέρει ο Σάντος στον Τύπο και η περίπτωση πρόσληψης τους θα αποτελέσει αναγκαστικά μια μικρή… κωλοτούμπα. Γεγονός όμως για το οποίο δεν ευθύνεται ο ΠΑΟΚ, αλλά ο ίδιος ο Σάντος.

Βραχυπρόθεσμα, ο Σάντος ρισκάρει την ηρεμία του ΠΑΟΚ αλλά και τις σχέσεις του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μακροπρόθεσμα ρισκάρει, πέρα από την συνοχή της Εθνικής Ελλάδας, και το επόμενο βήμα της καριέρας του. Εφόσον ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να συνεχίσει και του χρόνου να πορευτεί με τον Στέφενς στον πάγκο του, τότε ο Σάντος θα μείνει εκτεθειμένος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδος και παράλληλα καταλήγοντας… άνεργος λόγω αποτυχημένου επικοινωνιακού παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου