Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Βαρκελώνη και Μαδρίτη στα μαχαίρια!

Για πρώτη φορά μετά το 2007, ακόμα μία ομάδα μαζί με της Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα Ισπανίας. Ο λόγος για την έτερη ομάδα της Μαδρίτης, Ατλέτικο.

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας








Το 2007 ήταν η σπουδαία, τότε, Σεβίλλη, με προπονητή τον Χουάντε Ράμος , η οποία τερμάτισε 3ή με 71 βαθμούς, ενώ το πρωτάθλημα κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης με 76 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα!

Το 2014 έχουμε την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ισοβαθμεί με τις ομάδες του Clasico στους 57 βαθμούς. Τριπλή ισοβαθμία 15 αγωνιστικές πριν το τέλος της Πριμέρα Ντιβιζιόν υπήρξε τελευταία φορά το 1983 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπιλμπάο, με την Ατλέτικ εν τέλει να κατακτά τον τίτλο με έναν βαθμό διαφορά από τους Μαδριλένους!

Η πορεία της Ατλέτικο μόνο ως καλή παρένθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς από την στιγμή που έχει αναλάβει προπονητής ο Ντιέγκο Σιμεόνε η ομάδα έχει σχηματίσει χαρακτήρα νικητή, επιχειρώντας να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε οποιοδήποτε παιχνίδι της. Σαν σύγχρονη επιθετική ομάδα, το βάρος είναι ξεκάθαρο πως έχει δοθεί στα χαφ, παίζοντας με δύο αμυντικούς μέσους (Γκάμπι, Τιάγκο) και τρεις επιθετικούς χαφ-εξτρεμ (Τουράν, Κόκε, Γκαρσία). Ο Ντιέγκο Κόστα εκμεταλλεύεται με το παραπάνω τις ευκαιρίες για σκοράρισμα, ενώ πάντα υπάρχει και ο λατρεμένος Νταβίντ Βίγια για να «καθαρίσει» όποτε χρειαστεί. Λόγω των επιθετικών αρετών της ομάδας, το αμυντικό δίδυμο (Γκοντίν, Μιράντα) εκτίθεται συχνά-πυκνά για αυτό και ο Κουρτουά αποτελεί φύλακα-άγγελο.

Η σύγχρονη Ατλέτικο δεν είναι μαθημένη στον πρωταθλητισμό για αυτό και η μικρή κοιλία που κάνει στην απόδοση της είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη, εξ ου και η ήττα από την Αλμερία την τελευταία αγωνιστική, όπου και είχε την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη. Την γκέλα της εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα, η οποία άφησε πίσω της την εντός έδρας ήττα από την Βαλένθια, με τον Μέσι να δείχνει πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Τις γκέλες και των δύο στις τελευταίες αγωνιστικές όμως έχει εκμεταλλευτεί η Ρεάλ με 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια. Η ομάδα του Αντσελότι γίνεται πιο σταθερή και πιο ουσιαστική, κάτι το οποίο οφείλεται στην φοβερή κατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο, στον άψογο ρόλο του πασέρ από τον Ντι Μαρία, αλλά και από την φρεσκάδα που έχει δώσει στην ομάδα ο εξαιρετικός Χεσέ.

Όσον αφορά την κούρσα του πρωταθλήματος, η Ρεάλ έχει την καλύτερη επίθεση με 65 γκολ ενεργητικό, ενώ η Ατλέτικο διαθέτει την καλύτερη άμυνα με 16 γκολ παθητικό. Η Μπαρτσελόνα είναι δεύτερη σε όλα με 63 γκολ ενεργητικό και 17 παθητικό, αλλά παρόλα αυτά στην τριπλή ισοβαθμία είναι πρώτη! Το εντυπωσιακό στο φετινό πρωτάθλημα της Ισπανίας είναι πως κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής, η κορυφή μπορεί να αλλάξει μέχρι και 3 φορές.

Για πολλούς το αγγλικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί το κορυφαίο στον κόσμο. Δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει την αξία του γρήγορου και επιθετικού πρωταθλήματος της Λα Λίγκα. Ειδικά του φετινού που τρεις ομάδες πηγαίνουν χέρι-χέρι προς την τελική ευθεία της κούρσας του πρωταθλήματος. Απομένουν 15 αγωνιστικές για να δούμε ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα του ισπανικού ποδοσφαίρου των τελευταίων ετών. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης ή Ατλέτικο Μαδρίτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου