Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο πρίγκιπας Ρόσμπεργκ του Μονακό

Το πιο κοσμικό Γκραν Πρι της σεζόν δεν επεφύλασσε ούτε ανατροπές, ούτε συγκινήσεις, αλλά κάποιες εκπλήξεις. Στην κορυφή ήταν και πάλι η συνήθης ύποπτος Mercedes. Μόνο που ο νικητής οδηγός ήταν άλλος. Ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ που πήρε μία δίκαιη νίκη και ξαναμπήκε μπροστά στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος




Ο Γερμανός ξεκίνησε από τη pole position και δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία. Οδήγησε σταθερά και σωστά και είδε πρώτος την καρό σημαία. Έδειξε ότι το μονοθέσιο του ήταν ευέλικτο και γρήγορο, αφού όσες φορές μπήκε αυτοκίνητο ασφαλείας και έκλειναν οι διαφορές, αυτός τις άνοιγε με περίσσεια ευκολία. Η Mercedes πάντως έκανε το πέμπτο συνεχόμενο 1-2 για φέτος, αφού από πίσω ακολούθησε ο Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν μπόρεσε να αποτελέσει απειλή για τον ομόσταυλο του και έμεινε δεύτερος. Προς το τέλος, παραλίγο να χάσει τη δεύτερη θέση, αλλά η αξιοπιστία του μονοθεσίου δεν επέτρεψε στον Ρικιάρντο να περάσει.

Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull πίεζε συνεχώς τον Χάμιλτον στους τελευταίους γύρους και του έκοβε πολύ τη διαφορά. Αιτία ήταν η κακή ορατότητα του Χάμιλτον που παραπονέθηκε στο team radio ότι κάτι μπήκε στο μάτι του. Τελικά, ο Ρικιάρντο βρέθηκε να πανηγυρίσει για δεύτερο σερί αγώνα την 3η θέση στο βάθρο. Η άλλη Red Bull του Φέτελ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την αρχή. Λίγο η δυσλειτουργία του ERS, λίγο το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων ανάγκασαν τον τετράκις πρωταθλητή να εγκαταλείψει νωρίς.

Ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari τερμάτισε τέταρτος μετά από έναν σχετικά καλό αγώνα. Ο Ισπανός ήταν σταθερός, εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του safety car και πήρε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο Ραϊκόνεν ήταν η μεγάλη απογοήτευση της ιταλικής ομάδας, αφού έχασε από ατυχίες ένα καλύτερο πλασάρισμα. Η εκκίνηση του ήταν φοβερή και τον ανέβασε στην τρίτη θέση. Μία σύγκρουση όμως τον έφερε στις τελευταίες θέσεις της 10άδας και άλλη μία στο τέλος τον έριξε στην 12η.

Οι εγκαταλείψεις ήταν πολλές και συγκεκριμένα οκτώ στον αριθμό. Αυτό οδήγησε στην μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Ο Μπιανκί με Marussia κατάφερε με σταθερή οδήγηση και σωστή τακτική να πάρει τους πρώτους πόντους της ομάδας στην ιστορία της Formula 1. Ο Γάλλος ήρθε ένατος και αυτό συνιστά την καλύτερη επίδοση του στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο πρωτάθλημα.

Σταθερό αγώνα είδαμε και από τους Χούλκενμπεργκ, Μπάτον και Μάσα που τερμάτισαν αντίστοιχα στις θέσεις 5, 6, 7.



Τα ↑ της ημέρας

Ρόσμπεργκ

Ρικιάρντο

Αλόνσο

Χούλκενμπεργκ

Μπιανκί




Τα ↓ της ημέρας

Φέτελ

Ραϊκόνεν






Υ.Γ. Επόμενος αγώνας το Γκραν Πρι του Καναδά το τριήμερο 6-8 Ιουνίου.


1 σχόλιο: