Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ταξίδι με φόντο τα αστέρια!

Ημέρα έναρξης των πλέι οφ η σημερινή. Οι τέσσερις ομάδες μπαίνουν με έναν αποκλειστικό στόχο. Την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τις δύο είναι εφικτός στόχος και για τις άλλες ένα μεγάλο όνειρο. Όλες όμως έχουν βάσιμες ελπίδες στην κατάκτηση αυτής της προνομιούχου θέσης.


Γράφει ο Κωστής Γκόρος



Ξεκινώντας από το πρώτο χρονικά ματς, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι είναι πιο φρέσκοι, αλλά προέρχονται από δύο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας. Η έλλειψη ρυθμού ίσως τους στοιχίσει κόντρα σε έναν αντίπαλο που διανύει την καλύτερη περίοδο του αυτήν την εποχή. Μεγάλο όπλο η έδρα τους που είναι κάστρο τη φετινή σεζόν, καθώς αριθμούν 12 νίκες και 5 ισοπαλίες. Η απουσία του Φυτανίδη θα στερήσει από τον Ατρόμητο μία αξιόπιστη αμυντική λύση, η οποία θα αναζητηθεί αλλού για να αντιμετωπίσει τον ΄΄καυτό΄΄ Μπεργκ. Κύρια δύναμη του Ατρομήτου είναι ο άξονας του με τον Ούμπιδες να αναλαμβάνει πληθώρα επιθέσεων, αλλά και τα άκρα που δημιουργούν συνέχεια ρήγματα. 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο πικ του αυτήν τη χρονική στιγμή. Παίζει ένα άκρως αποτελεσματικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η κατάκτηση του Κυπέλλου έχει ανεβάσει την ψυχολογία στα ύψη και μένει να την μετουσιώσει σε θετικά αποτελέσματα στα πλέι οφ. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το ΄΄τριφύλλι΄΄ έχει ως στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να τον πετύχει. Η επίθεση του βγάζει φωτιές με τον Μπεργκ να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Μεγάλο επιθετικό όπλο είναι και ο Νάνο που με τα στημένα και τα overlaps του θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δεξιά πλευρά του Ατρομήτου.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ΄΄δικέφαλος΄΄ βρίσκεται ψυχολογικά στο ναδίρ. Η πανηγυρική απώλεια του Κυπέλλου που ήταν ο μεγάλος στόχος, έχει κοστίσει στους παίκτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το ΄΄ντου΄΄ των οπαδών στην προπόνηση της ομάδας που στοχοποίησε συγκεκριμένους παίκτες. Ο Σαλπιγγίδης τέθηκε εκτός αποστολής, εξαιτίας φραστικής επίθεσης των οπαδών. Στα συν, οι επιστροφές των Αθανασιάδη και Νάτχο που αποτελούν βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας. Χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί απέναντι στον σκληροτράχηλο Αστέρα. Περιθώρια για γκέλα δεν υπάρχουν, αφού το κλίμα θα βαρύνει περισσότερο.

Η ομάδα της Τρίπολης θα ανέβει στην Τούμπα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα την βάλει στο κόλπο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί το όνειρο να είναι μακρυά, αλλά έχει δικαίωμα να ελπίζει. Οι Αρκάδες έχουν και αυτοί να παίξουν επίσημο ματς εδώ και 2 εβδομάδες, αλλά είναι πιο φρέσκοι και πιο προετοιμασμένοι για αυτό το ματς. Ο Βεργέτης είναι προπονητής που δουλεύει πολύ στην τακτική και στο διάβασμα του αντιπάλου. Έχει δει τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ξέρει που θα χτυπήσει και περιμένουμε να φανεί και στο χορτάρι. Ο Αστέρας στηρίζεται κυρίως στους Αργεντίνους του. Ο Ντε Μπλάσις με τον Καράσκο είναι τα μεγάλα όπλα που θα βάλουν δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές και ακόμα κανένας δεν είναι φαβορί. Το πέρας της αγωνιστικής θα μας δείξει μία πρώτη εικόνα της κατάστασης των ομάδων. Προσωπικά, θεωρώ τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στο να πάρει την πρωτιά των πλέι οφ, λόγω αγωνιστικής κατάστασης και ψυχολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου