Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Πάρμα σε άλλο (ενεργειακό) επίπεδο!

Νέα εποχή ξεπροβάλει σε όλα τα επίπεδα για την Πάρμα. Το κυριότερο παράδειγμα ομάδας, με οικονομικούς προσανατολισμούς φαίνεται να αφήνει την εποχή των πωλήσεων στο παρελθόν, βάζοντας στόχο πλέον την κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης
Απεσταλμένος των Αλλαξομπαλιών στο Μιλάνο



Για την αγωνιστική εκπληκτική φετινή πορεία των «Τζιαλομπλού» τα είπαμε, όχι αρκετό καιρό πριν. Φαίνεται όμως πως η αγωνιστική ανάκαμψη ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού τη Δευτέρα ανακοινώθηκε μία συμφωνία μαμούθ της ομάδας με την Ιταλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Energy T.I.™. Η συγκεκριμένη εταιρία αναμένεται να προσφέρει στο σύλλογο της Εμίλια Ρομάνια πάνω από 27 εκατ. ευρώ ετησίως σε ένα συμβόλαιο 7ετούς διάρκειας. Ταυτόχρονα, ο εν λόγω ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε την απόκτηση του 10% των μετοχών της ομάδας, με προοπτική απόκτησης του 31% το 2016.

Φυσικά, πρόκειται για μια τεράστια είδηση όχι μόνο για τους φίλους της Πάρμα, αλλά για το σύνολο του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Η μόνη ομάδα που ίσως δε χάρηκε για αυτήν την εξέλιξη είναι η Γιουβέντους, αφού πριν προκύψει το ενδιαφέρον των «Σταυροφόρων», η εταιρεία βρισκόταν σε έντονες διαπραγματεύσεις με το διοικητικό τμήμα της «Γηραιάς Κυρίας». Αφενός όμως, το πολυετές συμβόλαιο της Γιουβέντους με τη «Jeep®» και αφετέρου η καίρια μεσολάβηση του προέδρου της Πάρμα, Τομάσο Τζιράρντι εξασφάλισαν το πολύ σημαντικό deal.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι σαφώς μία ακόμη απόδειξη πως τα εκατομμύρια που δαπανώνται στην Ευρώπη έχοντας θέα το ποδόσφαιρο δε θα άφηναν αναξιοποίητη την Ιταλία. Μάλιστα είναι η 3η στη σειρά των ποδοσφαιρικών deal σε διάστημα 2 χρόνων. Την αρχή έκανε φυσικά η Ίντερ αφού η ιδιοκτησία της πέρασε στα πάμπλουτα χέρια του Ινδονήσιου επιχειρηματία Τοχίρ και στη συνέχεια η Κάλιαρι αποκτήθηκε από το γνωστό ιδιοκτήτη της Παρί Σεντ Ζερμέν, Νασσέρ. Το ποδόσφαιρο προσφέρει ευκαιρίες, κυρίως επικοινωνιακές, που μία χώρα με τεράστια ποδοσφαιρική παιδεία και έντονο αθλητικό υπόβαθρο όπως η Ιταλία, δε μπορούσε να αποφύγει.

Η Πάρμα κοντολογίς, έρχεται για να μείνει ύστερα από πολλά χρόνια. Αυτό όμως που δε μπορούμε να εικάσουμε είναι αν τα χρήματα θα επενδυθούν σε ακριβές μεταγραφές και παχιά συμβόλαια, ή θα προτιμηθεί η συνέχιση της πολιτικής των ακαδημιών. Μάλιστα αν η 2η επιλογή συνοδευτεί με την ανακατασκευή του γηπέδου που συμφωνήθηκε, ίσως αποφέρει πιο σταθερούς καρπούς απ’ ότι η πολιτική των αγορών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου