Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

The story so far!

Τέλος πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ευκαιρία λοιπόν να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε κάθε όμιλο και πως αναμένεται να εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι το τέλος.

Γράφει ο Στάθης Συριόπουλος

Ξεκινώντας λοιπόν από τον πρώτο όμιλο, η Μάντσεστερ των προβλημάτων ηγείται της κούρσας, με τις Λεβερκούζεν και Σαχτάρ απ’ ότι φαίνεται να κονταροχτυπιούνται μέχρι το τέλος για την 2η θέση. Η επόμενη αγωνιστική μεταξύ των δύο στην Ουκρανία, ίσως κρίνει πολλά ειδικά με νίκη των Γερμανών, ενώ η άποντη μέχρι στιγμής Σοσιεδάδ, έχει αρκεστεί σε 3 πολύ καλές εμφανίσεις κατά τ’ άλλα. Στο δεύτερο όμιλο το γκολ του Ουμούτ Μπουλούτ στο Τορίνο, έβαλε φωτιά στον όμιλο κ’ από τι φαίνεται η Γιουβέντους θα χρειαστεί ένα μεγάλο διπλό την τελευταία αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου ν’ ακολουθήσει την Ρεάλ στους 16.

Τρίτος όμιλος μ’ άκρως Ελληνικό ενδιαφέρον. Η Παρί έχει τη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης μαζί με την Ρεάλ, ενώ έχει και τ’ απόλυτο των βαθμών. Ολυμπιακός και Μπενφίκα θα λύσουν τις διαφορές τους στο “Καραισκάκης”, με την Άντερλεχτ να ψάχνει ακόμα τους πρώτους της βαθμούς. 

Πάμε στον τέταρτο όμιλο που φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Μπάγερν, η οποία συνεχίζει με φόρα από πέρυσι, έχοντας κάνει το 3 στα 3 με διπλό και μέσα στο Μάντσεστερ. Η Σίτυ από την άλλην, στην 3η παρουσία της στους ομίλους, μετά και το διπλό στη Μόσχα, αναμένεται να περάσει για 1η φορά από την φάση των ομίλων.

Μετά το στραπάτσο της πρεμιέρας στο Λονδίνο, η Τσέλσι ξύπνησε και με 2 νίκες σε Βουκουρέστι και Γκελζενκίρχεν, οδηγεί την κούρσα ισόβαθμη όμως με τους Γερμανούς. Σ’ απόσταση αναπνοής η Βασιλεία, η οποία ισοφαρίστηκε στο τέλος από την Στεάουα, αποτρέπωντας έτσι την τριπλή ισοβαθμία. Ματς-κλειδί τ’ ομίλου αυτό μεταξύ Σάλκε και Βασιλείας στη Γερμανία, με τους Ελβετούς να ψάχνουν την δεύτερη κηδεία. Οδηγηθήκαμε λοιπόν στον όμιλο του θανάτου, με τις Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Νάπολι να έχουν από 6 βαθμούς και την Μαρσείγ χωρίς βαθμό. Ξεκάθαρες προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, παρά μόνο ότι η Μαρσέιγ θα παίξει το ρόλο ρυθμιστή και προσωπικά και ελέω οπαδικής προτίμησης θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην περσινή φιναλίστ, μιας και θ’ αντιμετωπίσει τις Άρσεναλ και Νάπολι στην καυτή έδρα της.

Συνεχίζουμε με τον έβδομο όμιλο, με την Ατλέτικο να προελαύνει και να κλειδώνει την πρώτη θέση κάτα 1 μεγάλο ποσοστό. Ζενίτ και Πόρτο ακολουθούν την κυπελλούχο Ισπανίας με τον αγώνα των 2 τους στην Αγία Πετρούπολη, να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, με τους Αυστριακούς απλά να πλαισιώνουν τον όμιλο. 

Τελειώνουμε με τον όγδοο όμιλο, που συμπεριλαμβάνει 4 πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης σε 16 περιπτώσεις μάλιστα. Μπαρτσελόνα και Μίλαν οδηγούν τον όμιλο, κάτι τ’ οποίο αναμενόταν εξάλλου, με τις Σέλτικ και Άγιαξ να δίνουν αγώνα μέχρι τέλους για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια μέσω Γιουρόπα Λιγκ.

Σε γενικές γραμμές, τα πράγματα κινούνται σε ρυθμούς που περιμέναμε, αν εξαιρέσουμε το ισχνό ξεκίνημα της Γιουβέντους, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας Τσαμπιονς Λιγκ, αν κ’ εχει τη φανέλα και την ποιότητα να ξεπεράσει στο τέλος την Γαλατασαράι. Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν από την άλλην, είναι οι 2 ομάδες που έχουν ανεβάσει τον πήχη, αν και δεν βρέθηκαν σε τόσο δύσκολο όμιλο αμφότερες. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Τσέλσι(σε τυχαία σειρά), αποτελούν τα δικά μου φαβορί για την φετινή έκδοση του Τσάμπιονς Λιγκ, περιμένοντας εναγωνίως την έκβαση του έκτου ομίλου παράλληλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου