Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

London's calling!

Ντέρμπι κορυφής έχουμε στο Νησί το Σάββατο μεταξύ της 1ης Άρσεναλ και της 2ης Λίβερπουλ, που όμως ισοβαθμεί με την Τσέλσι, ας δούμε λοιπόν πως αναμένεται να παραταχθούν οι 2 ομάδες για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Γράφει ο Στάθης Συριόπουλος

Ξεκινώντας λοιπόν με την γηπεδούχο Άρσεναλ. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα μʼ εντός έδρα ήττα από την Άστον Βίλα και στις 8 επόμενες αγωνιστικές που ακολούθησαν, στραβοπάτησε μόνο με την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, έχοντας 7 νίκες και φιγουράρωντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα κλειδιά της ανέλπιστα 1ης μέχρι στιγμής Άρσεναλ, η μεταγραφή του Εζίλ από την Ρεάλ, ενός παίχτη μʼ εύχέρεια στην ασίστ, η επιστροφή του Φλαμινί, τʼ οποίο δίνει τη δυνατότητα ελευθερίας στους δημιουργικούς χαφ, καθώς και στη καλή αγωνιστική κατάσταση του Ζιρού, ο οποίος θα πρέπει να τραβήξει το κουπί του σκοραρίσματος.

Πάμε και στο αυτό καθʼ αυτό αγωνστικό κομμάτι και στο πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ο Βενγκέρ, επιλέγοντας και πάλι το 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολποστ, ο βασικός κʼ αναντικατάστατος Σέζνι, στα πλάγια της άμυνας θʼ αγωνίζονται οι Σανιά και Γκιμπς, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θʼ αποτελείται από τους Περ Μερτεσάκερ και Λοράν Κοσιελνί. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα, μιας και ο Ματιέ Φλαμινί τραυματίστηκε στον αγώνα με την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ και θʼ απουσιάσει για 3 εβδομάδες. Ως αμυντικά χαφ επομένως, ο Βενγκέρ πιθανόν να βάλει τους Ράμσει και Αρτέτα, με τον Ισπανό να έχει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Μπροστά τους ο Εζίλ, ο οποίος θα έχει το σύνθετο ρόλο να σπάει τη μπάλα στα πλάγια, είτε να τροφοδοτεί τον Ζιρού, κάτι τʼ οποίο μέχρι στιγμής κάνει περίφημα. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής των κανονιέρηδων, οι Καθόρλα και Γουίλσιρ δεξιά κʼ αριστερά αντίστοιχα, ενώ δεν αποκλείεται νʼ αγωνιστεί κ ο Γουόλκοτ. Μοναδικός προωθημένος και με 8 γκολ σε 15 επίσημα παιχνίδια τη φετινή σεζόν ο Ολιβιέ Ζιρού.

Συνεχίζουμε με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, η οποία όπως προαναφέραμε βρίσκεται στη 2η θέση, έχοντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες εκτός έδρας με Σουόνσι και Νιούκαστλ με το ίδιο σκορ(2-2), και 1 ήττα σοκ στο Άνφιλντ από την Σαουθάμπτον. Στον δεύτερο χρόνο του Ρότζερς στον πάγκο της Λίβερπουλ, είδε την άμυνα του να θωρακίζεται με τις αποκτήσεις των Μινιολέ, Σακχό και Τουρέ, ενώ έχει την ευλογία να διαθέτει το πιό καυτό επιθετικό δίδυμο αυτήν την στιγμή στο Αγγλικό πρωτάθλημα κʼ αναφέρομαι φυσικά στους Σουάρεζ-Στάριτζ.

Επί τʼ αγωνιστικού, ο Ρότζερς εδώ και 4 αγωνιστικές, έχει αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2, κάτι τʼ οποίο με βάση τʼ αποτελέσματα και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Σουάρεζ, του έχει αποφέρει 12 γκολ σε μόλις 4 αγώνες. Συγκεκριμένα την εστιά της Λίβερπουλ θα υπερασπιστεί για 10ο σερί παιχνίδι ο Μινιολέ, ενώ η αμυντική τριάδα θʼ αποτελείται απο τους Σκρτελ, Κόλο Τουρέ και τον νεοαποκτηθή από την Παρί Σεν Ζερμέν, Σακό. Ως δεξιό wing back θʼ αγωνιστεί ο Γκλεν Τζόνσον, ενώ για την αντίστοιχη αριστερή θέση, θα παιχθεί μεταξύ των Σισοκό και Χοσέ Ενρίκε, μ΄ ένα προβάδισμα στον Γάλλο, ο οποίος έχει κλέψει την θέση από τον Ισπανό μετά και την επιστροφή του από τον τραυματισμό πʼ είχε. Την τριάδα των κεντρικών χαφ θʼ αποτελούν οι Λούκας Λέιβα, Χέντερσον και Τζέραρντ, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο την θέση του Βραζιλιάνου να πάρει ο Μόουσες, σʼ ένα πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους σίγουρους Χέντερσον και Τζέραρντ. Σουάρεζ και Στάριτζ, έχοντας ήδη 14 γκολ στο ενεργητικό τους, 6 και 8 αντίστοιχα, θα προσπαθήσουν στο σαββατιάτικο αγώνα νʼ αυξήσουν την επιθετική τους συγκομιδή κόντρα στον Σέζνι.

Κλείνωντας, σε γενικές γραμμές αμφότερες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά, αν και σε θεωρητικά εύκολο αγωνιστικά πρόγραμμα μέχρι στιγμής και σε μια κούρσα 38 γύρων, μάλλον θα θεωρηθέι υπέρβαση εάν μπορέσει κάποια από τις 2 και κατακτήσει το πρωτάθλημα, πόσο μάλλον για την Λίβερπουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου