Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μπορείς; Απόδειξέ το!

Μπορεί η Άρσεναλ να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο στην Αγγλία; Μετά και το πέρας των πρώτων 9 αγωνιστικών η ομάδα του Βενγκέρ φαίνεται όχι μόνο να το πιστεύει αλλά και να το κυνηγά με όλο και αυξανόμενες πιθανότητες. 

Γράφει ο Δημήτριος Σακελλάρης
«Αυτή η ομάδα δε φαίνεται να σταματά πουθενά» ήταν το σχόλιο του Μάρτιν Τάιλερ –δημοσιογράφου του SkySports- μετά τη νίκη με 4-1 κόντρα στη Νόριτς. Είχε δίκιο, καθώς από τις 17/8 και την ήττα από την Άστον Βίλα οι «Κανονιέρηδες» είχαν 10 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Το σχόλιο όμως συνεχιζόταν και ανέφερε ότι από εκεί και πέρα άρχιζε το πραγματικό τεστ της ομάδος στο δρόμο της επιστροφής της στην κορυφή. Μέσα σε τρεις μέρες επιβεβαιώθηκε αφού η Άρσεναλ ηττήθηκε μέσα στο Εμιρέιτς από τη Ντόρτμουντ.

Το ματς όμως με τους Γερμανούς ήταν μόλις το πρώτο από μια σειρά πολύ απαιτητικών παιχνιδιών που καλείται να δώσει η Άρσεναλ μέσα σε διάστημα 11 ημερών. Μπορεί στο πρώτο τεστ να απέτυχε, είχε όμως τη χαρά λίγες μέρες αργότερα να κερδίσει την Κρύσταλ Πάλας και να διατηρήσει την κορυφή στο πρωτάθλημα. Σειρά λοιπόν τώρα παίρνει το παιχνίδι με τη φορμαρισμένη γειτόνισσα, τη Τσέλσι για το Λιγκ Καπ. Ένα παιχνίδι αρκετά σημαντικό αφού η νίκη κόντρα στους «Μπλε» θα ανεβάσει περαιτέρω το ηθικό της ομάδος ενόψει των υπολοίπων παιχνιδιών.

Μετά το μεσοβδόμαδο ματς, ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής στο Εμιρέιτς κόντρα στη Λίβερπουλ. Οι «Ρεντς» βρίσκονται μόλις 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή και έχοντας τέτοια δίψα για να βρεθούν πρώτοι θα τα δώσουν όλα για όλα ώστε να πάρουν το ροζ φύλλο από αυτό το ματς. Μάλιστα με το Σουάρες σ’ αυτήν την κατάσταση μεταδίδουν αν μη τι άλλο τρόμο. Η ήττα μία εκ των δύο σημαίνει 3η, μπορεί και 4η θέση οπότε σίγουρα περιμένουμε ένα ματς φωτιά. 


Τα βάσανα όμως των «Κανονιέρηδων» δεν τελειώνουν εκεί. Στη συνέχεια, έρχονται τα δύο ματς εκτός με Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα μέσα σε 3 μέρες. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μάλιστα η βαθμολογία στον όμιλο με τις Νάπολι, Άρσεναλ και Ντόρμουντ να ισοβαθμούν ενδεχόμενη ήττα μπορεί να σημάνει και πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρωπαϊκή συνέχεια.

Επιβεβλημένο όμως είναι και το θετικό αποτέλεσμα στο «Θέατρο των ονείρων» ειδικά μάλιστα αν το ματς με τη Λίβερπουλ δεν αποφέρει καρπούς. Μπορεί να είναι ντέρμπι, μπορεί πρόπερσι να απόφερε 8 γκολ παθητικό, είναι όμως αναγκαίο η ομάδα να κυνηγήσει τη νίκη και σ’ αυτό το ματς κατανικώντας κούραση και ένταση. Σύμμαχός της είναι η κακή αγωνιστική κατάσταση των παιχτών του Μόγιες που ξεκάθαρα δεν πείθουν φέτος για πρωταθλητισμό.

Αυτό θα είναι και το 4ο ματς μέσα σε 11 μέρες, χωρίς να έχουν την ευκαιρία ξεκούρασης οι ποδοσφαιριστές. Αυτή θα έρθει αργότερα, αφού μετά και το παιχνίδι στο Μάντσεστερ έρχεται η διακοπή δύο εβδομάδων λόγω των μπαράζ για το παγκόσμιο κύπελλο.

Παρατηρούμε λοιπόν, ότι παρόλο που αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ φιγουράρει μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, η κατάσταση σε 2 εβδομάδες μπορεί είτε να είναι άψογη και η ομάδα να έχει ξεφύγει μπροστά είτε κάκιστη και να βρίσκεται ακόμη και 7η στο βαθμολογικό πίνακα. Ταυτόχρονα στην Ευρώπη με την παρούσα βαθμολόγια μπορεί να βρίσκεται τόσο κοντά στην πρόκριση όσο και στον αποκλεισμό.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι αδύνατον να καταφέρει να πάρει 5 νίκες σε 5 ματς. Αναλόγως τη συγκομιδή της σε αυτό το βουνό αναμετρήσεων θα καταλάβω και το πόσο είναι ικανή φέτος να πρωταγωνιστήσει ύστερα από 9 χρόνια πραγματικής ανομβρίας τίτλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου