Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τριήμερο υπερηφάνειας για το Ελληνικό μπάσκετ!

H Ελλάδα μόνο υπερήφανη μπορεί να είναι για τα παιδιά της αυτή την βδομάδα όσον αφορά το basket. 

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Δεν είναι μόνο οι νίκες του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού και του εξάστερου πρωταθλητή Παναθηναϊκού, αλλά και οι επιτυχίες του Πανιώνιου με 69-68 επί της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης(με εξαιρετικούς Κάρτερ, Μιλμπουρν και Μακόλουμ) και του ΠΑΟΚ με τον γνωστό θρίλερ τρόπο(89-88 την Άλμπα, με εξαιρετικούς Τσαιρέλη 21π, Χαραλαμπίδη 19π) που μας έδειξε και στον πρώτο αγώνα. Παρόλα αυτά θα ασχοληθούμε μόνο με τους γνωστούς πρωταγωνιστές της ανώτατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την περασμένη βδομάδα ο Πεδουλάκης και η παρέα του ηττήθηκαν στη Λιθουανία από την έτοιμη Lietuvos Ritas βρίσκοντας σε απίστευτη μέρα τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις που τελείωσε με 19 πόντους. Με άμυνα που θύμιζε αλάνα από τους πράσινους το ροζ φύλλο δικαιότατα δόθηκε Λιθουανούς.

Η Λαμποράλ Κούτσα στον δεύτερο αγώνα έπεσε θύμα ενός σπάνιου φαινομένου. Το τριφύλλι μετά από όμορφες εναλλαγές καθ όλη την διάρκεια του αγώνα, σημείωσε ένα απίστευτο προσωπικό ρεκόρ 18 τρίποντων(το ρεκόρ στην Euroleague το κατέχει η Σιένα με 19). Ελάχιστοι μπορούν να πιστέψουν τον χτεσινό Παναθηναϊκό που ξεκίνησε με πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και χτες είχε σε εξαιρετική μέρα όλη την περιφέρεια. Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό αφού σημειώθηκαν 31 ολόκληρες assist αποτελώντας την καλύτερη "ατομική" επίδοση (30 το προηγούμενο) και νούμερο 1(μαζί με την Μακάμπι) στην Euroleague. Αυτό δείχνει πόσο καλά έσπασε την επί 48 λεπτών ζώνη της Καχα και διαμόρφωσε το τελικό 95-74.On fire o Μπράμος με 21 πόντους και 7/11 τρίποντα απέδειξε ότι και ο ΠΑΟ έχει κάνει το δικό του ΡΟΥΑ-ΜΑΤ. Επόμενη δοκιμασία στους όχι και τόσο φιλόξενους φίλους του Ερυθρού αστέρα!

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός με εξαιρετικό μπάσκετ στην τέταρτη περίοδο και με ένα comeback από αυτά που μας έχει συνηθίσει επικράτησε της Ουνικαχα Μαλαγα με 69-61 την περασμένη εβδομάδα.Ο Πέτγουέι με βοηθό τον Σλουκα στην 4η περίοδο φάνηκαν αρκετοί όχι απλά να επικρατήσουν, αλλά και να να τελειώσουν τον αγώνα στο Φάληρο με διαφορά 9 πόντων, πράγμα που αποδεικνύει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των ερυθρολεύκων.

Ούτε το κατάμεστο γήπεδο των Τούρκων στην Κωσταντινούπολη δεν αποτέλεσε εμπόδιο και με ένα πολύ καλό μπάσκετ 30 λεπτών η δεύτερη νίκη ήρθε με 78-67. Οι Τούρκοι με πρωτεργάτη Τζαγουάι(που του ευχόμαστε καλή ανάρρωση) έγιναν επικίνδυνοι μόνο στην τρίτη περίοδο που πήραν το προβάδισμα με το τρίποντο του Αρόγιο(57-56). Η συνταγή ήταν γνωστή και με κλασική Πειραιώτικη αντεπίθεση το προβάδισμα επέστρεψε στους φιλοξενούμενους που άρπαξαν την νίκη. Ο kill - Bill με 18 πόντους κράταγε την σκυτάλη ενώ το διαμάντι που ακούει στο όνομα Ματ Λοτζέσκι ακολούθησε με 15 πόντους και 3/5 τρίποντα.Ο "αγαπημένος φαν του "Κιάμου" Πέτγουέι σημείωσε 11 πόντους με ΑΠΟΛΥΤΗ ευστοχία και σε συνδυασμό με την πάρα πολύ καλή άμυνα έβαλε το δικό του λιθαράκι σε αυτήν την "Άλωση". Επόμενη δοκιμασία εντός έδρας με την ανερχόμενη δύναμη της Bayern που προέρχεται από 2 στα 2 και μόνο να την υποτιμήσεις δε μπορείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου