Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Τέλος και στο τρίτο τριήμερο του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας με τις ελληνικές ομάδες να είναι σε παρόμοια πορεία με την προηγούμενη βδομάδα. Βέβαια ο τίτλος του άρθρου μόνο προσβλητικός δε θα μπορεί να θεωρηθεί για τον χαμένο της τρίτης αγωνιστικής Ολυμπιακό, αλλά ούτε και να μειώσει την νίκη των πρασίνων.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Στο ματς της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός σαφώς και έδειξε καλύτερο πρόσωπο από τον εφιάλτη του Μιλάνου, αλλά λύγισε στο τέλος με 81-72. Οι Πειραιώτες για δυόμιση περιόδους είχαν τα ηνία του αγώνα στα χέρια τους, μέχρι την στιγμή που ξύπνησε ο ''τρομοκράτης'' των Καταλανών. Για άλλον έναν αγώνα οι απουσίες ήταν εμφανέστατες αφού οι ερυθρόλευκοι παίζουν ουσιαστικά με 8 παίχτες,πράγμα που δημιουργεί κόπωση και σωματική και ψυχολογική. Αυτό φάνηκε περισσότερο ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Επιθέσεις που θυμίζουν τον Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου που βασίζονται κυρίως στο σουτ υπό πίεση,καθώς και άμυνες χωρίς συναίσθημα. Η έλλειψη ενός δημιουργικού πλευμεηκερ όπως ο Λο ήταν εμφανέστατη, και καλό θα είναι ή να επισπευσθούν τα 2 μεταγραφικά αποκτήματα να βοηθήσουν,ή να κοιτάξουν και αλλού στην αγορά για κάποιες προσθήκες. Αυτό που πλήγωσε περισσότερο βέβαια τους Πρωταθλητές Ευρώπης,ήταν η αμυντική απαξίωση που έδειξαν στον Ναββάρο στην αρχή και τον άφηναν με 2-3 μέτρα απόσταση πίσω από τα 6,75. Παίχτες που έχουν αφήσει την υπογραφή τους στα ευρωπαϊκά παρκέ με το δολοφονικό τους σουτ από μακριά δεν παύουν να αποτελούν απειλή για το αντίπαλο καλάθι. Το ραντεβού με τις ισπανικές ομάδες συνεχίζεται,αυτήν την φορά στην έδρα της Λαμποράλ Κούτσα,που κατέχει το ίδιο σκορ και ψάχνει την νίκη όσο και οι ερυθρόλευκοι.

Στην άλλη μεριά,ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ,ένας Κάρυ σε καλή επίδοση,και οι συνήθεις καλοί Γκιστ,Λάσμε,Διαμαντίδης, ήταν για ακόμη μια φορά η σωστή συνταγή για να έρθει η νίκη με 78-64 εναντίον της ανήμπορης Εφές Ανατολού. Για κανέναν λόγο βέβαια δεν θα πρέπει να μειώσουμε τις αποδόσεις του Μπράμου και Φώτση. Από την μία ο ένας έβγαλε τεράστια ενέργεια στην άμυνα που έδωσε ώθηση από την τρίτη περίοδο και μετά,και από την άλλη ένας εορτάζων Αντώνης Φώτσης που με τα ριμπάουντ σκέπασε τα καλάθια.Ένα πειστικό 3-0 των πρασίνων που μπορούν μόνο να σκέφτονται ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.Εδώ θα φανούν αν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αφού θα αντιμετωπίσουν μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα,η πάντα επικίνδυνη Φενέρ καθώς και τους Πειραιώτες. Η απογοητευτική στον δεύτερο γύρο Φενέρ,ειναι ο επόμενος αντίπαλος των πρασίνων την επόμενη αγωνιστική,αλλά θα πρέπει να κοιτάξει και το ματς στο ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα που έχει σχεδόν ξεμπερδέψει με τα δύσκολα προγράμματα στην πρώτη φάση.

Η τρίτη αγωνιστική κάθε άλλο παρά συνηθισμένη δεν ήταν αφού περιείχε δύο μεγάλες εκπλήξεις όπως της Παρτιζάν με την Τσσκα και την Μάλαγα με την νέα ''αρμάδα'' του Ζοτς. Σε ελληνικά πλαίσια ο αγώνας την Δευτέρας των αιωνίων θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ και για τους δύο(μη ξεχνάμε ότι βαθμολογικές μετατάξεις δεν θα υπάρχουν σε κανενός την νίκη) αφού η συνέχεια θα γίνεται όλο και πιο απαιτητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου